Smitteverntiltak
Schrøder er opptatt av god hygiene
COVID -19
10. november 2020
Schrøder stenger dørene
Byrådet innfører sosial nedstenging av Oslo. Skjenkestopp med forbud mot alkoholservering i Oslo fra mandag 9. november kl. 24:00. Schrøder bidrar på dugnaden som regjeringen ber oss om å ta og stenger derfor restauranten f.o.m tirsdag 10. november 2020, varigheten er avhengig av utvikling i smitte.
Vi stenger dørene med svært tungt hjerte. Vi ser dessverre ingen andre løsning slik situasjonen er nå.
Besøksrestriksjoner
For å redusere risikoen for smitte av Koronaviruset til våre gjester og ansatte innfører vi besøksrestriksjoner etter råd fra myndighetene.
Følgende personer har ikke adgang:
- Personer som har vært i områder med vedvarende spredning av COVID-19 i de siste 14 dager.
- Personer som i de siste 14 dagene har hatt tegn til luftveisinfeksjon. Symptomer som feber, sår hals, hoste, eller lett forkjølelse, ber vi deg å besøke oss en annen dag.
Alle som besøker oss må være friske.
Besøksregistrering
Formålet.
Hvorfor besøksregistrering?
Poenget med listene er at kommuneoverlegen og hans team skal kunne spore alle nærkontakter hvis en gjest på serveringsstedet tester positivt på koronaviruset.2. Hvem får tilgang til informasjonen og når slettes den?
Besøksregisteret kan overleveres til helsemyndighetene og brukes i smittesporing, følger av smittevernlovgivningen. Dette kan for eksempel skje ved at kommunelegen tar kontakt med den enkelte virksomheten og ber om få oversendt en oversikt over de besøkende.All informasjon blir slettet etter 10 dager.
Bruk gjerne restauranten digital løsning til registrering av gjestene ved ankomst. BESØKSREGISTRERING (https://www.restaurant-schrøder.no/ankomstregistrering/)
Krav til avstand og bruk av munnbind
Påbud med munnbind der man ikke sitter ved et bord. Gjestene i restauranten skal ha minst én meter avstand. De som tilhører samme husstand eller er hverandres nærmeste må ikke ha én meter avstand.
Bordservering
Gjestene skal ikke reise seg for å bestille, hente eller betale for mat og drikke i bar eller disk.
Vår servitør tar imot bestilling, serverer og tar betaling for mat og drikke ved bordet.
For å unngå smitte, ønsker vi at våre gjester sitter mest mulig ved bordet. Ved toalettbesøk og røykepauser må de ta hensyn og holde avstand til andre, minst 1 meter.
Mat- og alkoholservering
Så langt ser det ikke ut til at koronavirus smitter via mat eller drikkevann Mattilsynet.